Cognac SKAL nytes i tulipanformede glass, og ingenting annet!

Cognac SKAL nytes i tulipanformede glass, og ingenting annet!

Temperaturen skal være ca 18-22 grader celsius.

Cognac skal drikkes av tulipanglass. Litt smale glass som holdes i stetten for at ikke hånden skal varme opp cognacen ytterligere. Blir den for varm så forsvinner smaksstoffene.

Man kan godt nyte cognac til kaffen, men prøv å ikke drikke de like etter hverandre. Cognac med høy kvalitet bør drikkes alene.

Det første man gjør er å se på fargen og duft av cognacen. Man holder i stetten og ruller cognacen rundt i glasset, og lukter. Så drikker man litt som man beholder i munnen for å kjenne på smakstoffene. etter svelging skal aromaen holde seg i munnen så lenge som mulig.

Cognac er heller ikke noe tørstedrikk. 1 time på 4-6 cl er passe.

Tulipan eller Ballong?

Cogncacglass skal være tulipanformet. De velkjente, digre «bollene» kan muligens passe bra til gullfisk, men bør ikke brukes til Cognac. Denne typen glass frigjør for mye aroma, og kan gi deg en ubehagelig opplevelse når du plasserer nesen over.
Et tulipanglass frigjør mindre aroma, og dermed slipper du å få et alkoholsjokk som lammer smaks- og luktesansen din (kilde:
http://www.klikk.no/produkthjemmesider/mann/article697847.ece
)

13 ting du bør kunne om cognac
Les denne artikkelen så er du litt mer oppdatert på Cognac. Ekstern lenke:
http://www.klikk.no/mat/drikke/article778708.ece

Her ser du hvilke smaker som finnes i en Cognac.
Forsøk selv om du klarer å orientere deg i dette «landskapet.»

cognac_roue_aromes_600_en

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *